Nieuwe dorpswijk Woonakker genomineerd voor BLAStprijs

24-10-2022

Overige berichten
De projecten Blossem (Ettensebaan) door Studioninedots, Heiveldhoef (bij de Tilburgseweg/Kadijk) door CB5 en Woonakker Teteringen (Hoeveneind/Bolderstraat) door gemeente Breda, team Stedenbouw & Landschap, Stadsingenieurs, zijn door de vakjury genomineerd voor de BLAStprijs 2022. De BLAStprijs is een initiatief van stichting BLASt, het Bredase platform voor landschap, architectuur en stedenbouw. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren.

De BLAStprijs, die dit jaar voor de zevende keer wordt uitgereikt, staat in het teken van gebiedsontwikkeling. Het vorig college had zich, net als het huidige college, het realiseren van 6.000 woningen ten doel gesteld om de wooncrisis te lijf te gaan. Een doel dat mede dankzij de versnellingsopgave, ook wel de 100 dagen-aanpak genoemd, gerealiseerd wordt.

Inzet van de BLAStprijs 2022 is om de resultaten van de 100 dagen-aanpak kritisch tegen het licht te houden. Wat hebben deze plannen opgeleverd? Zijn de procedures werkelijk sneller verlopen? Is deze processnelheid niet ten koste gegaan van de kwaliteit? Wat bieden de plannen, naast woningen, voor meerwaarde aan de stad?

Op vrijdag 14 oktober 2022 lichtten projectleider Roel Klei (gemeente Breda) en stedenbouwkundige Renske Eernisse (gemeente Breda) het project Woonakker toe aan de vakjury. De BLAStprijs wordt op 2 november uitgereikt door wethouder Marike de Nobel tijdens een feestelijke avond in Podium Bloos (Speelhuislaan 153). Leden uit het projectteam schuiven dan aan tafel voor een gesprek met presentator Harm Tilman.

Meer informatie over de BLAStprijs vindt u op de website.

Update 03/11/22: project Blossem heeft de BLAStprijs gewonnen. 
Overige berichten